Peter Vermeulen

Peter Vermeulen har mere end 35 års erfaring med at forske, undervise og skrive bøger om autisme, og han er en internationalt respekteret formidler, der holder kurser og oplæg over hele verden. Han er ikke mindst kendt for sin evne til at omsætte akademisk og forskningsmæssig viden om autisme til praktisk og brugbar pædagogik og know-how.

Han har en master i psykologi og pædagogisk videnskab fra Leuven Universitet (Belgien) i 1985 og en ph.d. i psykologi og pædagogisk videnskab ved Leiden Universitet (Holland) i 2002.

Fra 1987 til 1998 arbejdede Vermeulen for den flamske autismeforening, først som hjemmetræner for familier med et barn med autisme, senere som leder af hjemmetræningscentret og til sidst som coach og formidler. Fra 1998 til 2018 arbejdede han som senior autismekonsulent og coach hos organisationen Autisme Centraal, hvor han også holdt kurser.

Peter Vermeulen er grundlægger af og direktør for ”Autism in Context”, og han er chefredaktør for tidsskriftet “Sterk! In autisme” (Stærk inden for autisme), der udkommer 6 gange om året.

Peter Vermeulen har skrevet over 150 artikler om autisme og er forfatter til mere end 15 bøger, der er blevet oversat til over 10 sprog, bl.a. “This is the title: on autistic thinking” (2001), “I am Special: handbook for psycho-education” (2000, revideret i 2013), og “Autism as context blindness”, der har vundet flere priser i USA.

Han modtog i 2019 ”Passwerk Life Time Achievement Award” for i mere end 30 år at have bidraget til at have hjulpet autismesamfundet i Belgien.